Cicilia Idland jobber som brillestylist hos Interoptik. Fritiden bruker hun til trening og triatlon-konkurranser. Hun har derfor lang erfaring med å bruke sportsbriller i konkurranser og under krevende forhold. Her får du hennes tips til hva du bør tenke på når du skal velge riktig sportsbrille for din aktivitet.
Tekst: Jørgen Heisholt Gundersen | Film: Splæsh

– Som triatlonutøver er det viktig for meg å velge en brille som sitter godt. Det er førsteprioritet. Brilleglassene må også gi optimale synsforhold når jeg er i aktivitet, samtidig som de beskytter godt mot vær og vind, forteller Cicilia Idland.

Cicilia er utdannet brillestylist og har spesialkompetanse på å hjelpe kundene med å finne de rette brillene som matcher både ansikt, farger og personlig stil. I tillegg har hun en unik ekspertise på sportsbriller, siden hun er avhengig av gode sportsbriller for å prestere optimalt på trening og i konkurranser. Det nyter kundene hos Interoptik S. Gangestad Torvbyen i Fredrikstad godt av.

  • Interoptik har eget utdanningsprogram for brillestylister.
  • Veiledning fra Brillestylist er uforpliktende, det er bare å komme innom eller avtale tid.
  • Du møter brillestylister i alle Interoptik-butikker rundt om i landet.
  • Når du kjøper en brille hos Interoptik, får du 30 % rabatt på brille nummer to.
  • Brillene kan betales med Brillekonto. Det betyr at summen deles opp i månedlige avdrag, slik at du ikke trenger å betale alt på en gang.
Cicilia på løpetur med Oakley Sutro light
Cicilias personlige favoritt er Oakley Sutro light med road glass. Det er en brille som egner seg svært godt til sykling og løping.
Cicilia på sykkel med Oakley Sutro Light
Cicilia bruker alltid sportsbriller tilpasset sykling når hun er ute og trener på sykkelen.

VM i triatlon på Hawaii

Når vi møter Cecilia, ligger hun i hardtrening før Ironman VM i triatlon på Hawaii. Her skal hun delta for Norge i den knallharde konkurransen som innebærer 3800 meter svømming, så 18 mil på sykkelsetet, før konkurransen avsluttes med å løpe en maraton på 42,2 kilometer. Det krever mange treningstimer hver uke for å kunne levere bra i konkurransen.

– Jeg er i full stilling hos Interoptik, så det gjelder å strukturere hverdagen og utnytte de tidspunktene jeg kan legge inn trening. Vanligvis står jeg opp tidlig på morgenen og legger inn en sykkeltur, løpetur eller svømmetur før jeg drar på jobb. Så tar jeg en ny treningsøkt etter endt arbeidsdag, forklarer Cicilia.

En sportsbrille tilpasset ditt behov

Det første Cicilia spør om når hun skal finne frem til rett sportsbrille for en kunde, er hvilken aktivitet de skal bruke brillene mest til.

– Hvilken brille og glass jeg anbefaler til kundene, styres mye av hvilken aktivitet de skal bruke brillene til. Driver de med sjøsport, er det blå glasset Deep polarized fra Oakley et godt valg. For sykling er Road glassene gode å bruke ute på landeveien. Oakley har også glass som er spesialutviklet med tanke på både golf, skisport og en rekke andre sportsaktiviteter. I tillegg er det også mange ulike fasonger på brillene å velge mellom. Derfor er det fint å rådføre seg med en ekspert før valget tas, forklarer Cicilia.

Cicilia i butikk foran hylle med Oakley sportsbriller
Favorittmerket til Cicilia når det kommer til sportsbriller, er Oakley.

Viktig å beskytte øynene mot UV-stråler

I tillegg til å gi god sikt og beskytte øynene for vær og vind, har solbriller også en annen svært viktig funksjon.

– Jeg synes at alle skal passe på å beskytte øynene mot skadelige UV-stråler når de er ute. Vi må beskytte øynene mot solen på samme måte som vi beskytter huden med solkrem. Det er en viktig grunn til å bruke solbriller som mange glemmer, sier Cicilia.

En meget god VM-konkurranse

Rett etter at Interoptik-magasinet var på besøk og besøkte Cicilia, satte hun seg på flyet til Hawaii. Der ble den tøffe VM konkurransen gjennomført. Etter 12 timer og 11 minutter ute i løypa i 35 graders varme, løp Cicilia helt utkjørt i mål til en flott 15 plass i sin klasse.

– Rett etter løpet var jeg så i kjelleren at jeg tenkte at dette skal jeg aldri gjøre igjen. Dagen etter var det glemt og vi startet planleggingen av neste tur til Hawaii. For sett i ettertid var det en utrolig opplevelse å konkurrere i så flotte omgivelser, side om side med løpere fra hele verden. Så nå er det bare å fortsette å trene bra så jeg klarer å kvalifisere meg for å delta i VM til neste år også, forteller Cicilia.

Cicilia hjelper kunde i butikk
I butikken veiledes kundene så de får en brille som passer perfekt for dem.
Portrett av Ciclia med Oakley radar sportsbriller
Cicilia trives veldig godt i jobben sin som brillestylist hos Interoptik.

Oakley – symbolet på en aktiv livsstil

I nettbutikken kan du se vårt utvalg av sportsbriller fra Oakley. De kan også fås med din styrke i glassene – kontakt din optiker for mulighetene.

Ulike brilleglass til Oakley sportsbriller

Visste du at alle briller og solbriller fra Interoptik kan delbetales med Brillekonto?

Les historien om søstrene som trengte briller samtidig, og hvordan Brillekonto ble en god løsning for dem.

Brillefine søstre sammen med optiker

Finn din nærmeste Interoptik-butikk