Selv om du bruker gode briller i hverdagen, kan du få mange fordeler ved å velge en synsløsning som er spesielt tilpasset utendørsaktiviteter og en aktiv livsstil.

– De fleste opplever at hverdagsbrillene kommer til kort under fysiske aktiviteter. Velger du i stedet sportsbriller, er du sikret høy UV-beskyttelse, god passform og brilleglass som presterer godt selv under vanskelige lysforhold, sier optiker/optometrist MSc og fagsjef Olaug Skrøppa hos Interoptik.

Mann med sportsbriller fra Oakley
Det er viktig å velge en sportsbrille som dekker godt også på siden av ansiktet ditt. Da sikrer du at øynene og området rundt får god UV-beskyttelse hele dagen.

Riktige sportsbriller gir god passform

Uansett om du sykler Birkebeinerrittet, tester utholdenheten på langrennstur eller jakter på hvilepulsen i kajakk, vil et par gode sportsbriller på nesetippen gjøre stor nytte for seg. Sportsbriller er rett og slett solbriller, med lav vekt og god passform, som er designet for å gi maksimal synsytelse under fysisk aktivitet. Fargen i glassene får du tilpasset den aktiviteten eller de omgivelsene de skal brukes i. Når brillene sitter som hånd i hanske, slipper du å rette på dem i tide og utide.

Mann på sykkel med sportsbriller, sykkelbriller
Raske briller fra Oakley beskytter øynene på sykkelturen og gjør at du ser veien bedre.

Klart syn? Velg solbriller med styrke!

Brillebrukere som trives best i langrennssporet eller med noen høydemeter i beina, bør velge solbriller med sin styrke og god UV-beskyttelse, anbefaler Skrøppa. Da får du full kontroll på røtter eller steiner på stien foran deg, samtidig som du unngår hodepine, røde øyne og tretthet når du endelig kommer frem. Det er nemlig ingen grunn til å se dårlig på tur, selv om hverdagsbrillene ligger igjen hjemme.

Interoptik tilbyr også solbriller med progressive brilleglass. Da blir det enklere å følge med på pulsklokka, samtidig som du kan løfte blikket og nyte omgivelsene rundt deg.

Mann med solbriller
Alle brillebrukere bør ha en solbrille med styrke til dager med skarp sol. Da tar du bedre vare på øynene dine.

Riktig UV-beskyttelse sikrer god øyehelse

Oppholder du deg mye ute i solen, er det viktig å sikre at du er utstyrt med tilstrekkelig UV-beskyttelse. Husk at vann og snø reflekterer hele 85 % av solens kraftige stråler – dette kan gjøre stor skade på øynene dine ved langvarig eksponering.

  • Hos Interoptik tilbys solbriller, med og uten styrke, som har god UV-beskyttelse. Det er viktig å velge en brille som dekker godt også på siden av ansiktet sitt, da får øynene og området rundt god UV-beskyttelse hele dagen.
  • Kontaktlinser med UV-blokkering er viktig for deg som driver med utendørssport og oppholder deg mye ute i solen. Men husk at de ikke erstatter UV-absorberende briller eller solbriller. Dette er fordi linsene ikke dekker hele øyet og området rundt.

God beskyttelse er nøkkelen til god øyehelse. Hos Interoptik kan du få gode råd og jevnlig oppfølging som gjør det enklere å finne sportsbrillene som passer dine synsbehov.

Mann foran PC med briller
Briller som er skreddersydd til dine behov kan gjøre livet enklere – og mer komfortabelt. Mulighetene er mange, og våre optikere kan finne løsningen som passer best til dine behov.

Brilleglass som takler vanskelige lysforhold

Tilbringer du mye tid ute i naturen, vil du dra nytte av sportsbriller designet for å håndtere vanskelige lysforhold. Solbriller med polariserte glass absorberer mye av det sterke sollyset rundt deg og slipper inn mindre lys. Velger du polariserte glass, vil du også oppleve at det ikke føles «mørkt» i skyggen selv om du beholder solbrillen på.

– Polariserte brilleglass er praktisk for deg som går mye på langtur i fjellet, enten til fots eller på ski. Da ser du klart og tydelig hele turen, og du slipper å ta solbrillene av og på hele tiden, forteller Skrøppa.

Med kontaktlinser får du full bevegelsesfrihet, både i hverdagen, når du trener eller er ute på tur i skog og mark. Kontaktlinser er også supert å bruke i kombinasjon med solbriller, skibriller, jaktbriller eller andre former for beskyttelsesbriller uten styrke.

Dagslinser, døgnlinser, månedslinser, progressive linser – mulighetene er mange og våre optikere kan hjelpe deg med å finne linsetypen som passer best for deg og dine behov. Husk også at med Interoptiks tilvenningsgaranti for kontaktlinser får du pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd.

Mann tar i mot pose med briller fra Interoptik
Våre dyktige Interoptikere kan hjelpe deg med å finne løsningen som passer best til dine unike synsbehov.
Mann på synsundersøkelse
Synsendringer skjer gradvis. En synstest hos Interoptik består av en grundig undersøkelse av øynene og øyehelsen din.

Derfor bør du sjekke synet ditt

Synsendringer skjer som regel gradvis, og det er ikke sikkert du merker det før synet er betydelig svekket. En synstest hos Interoptik består av en grundig synsundersøkelse av øynene og øyehelsen din. Vi har det nyeste innen teknologi slik at våre optikere kan oppdage øyesykdommer på et tidlig stadium. Ved behov for videre undersøkelser kan optikeren henvise til øyelege.

Tester du synet jevnlig, kan vi følge øyehelsen din tett over lengre tid og oppdage tegn på sykdom tidlig.

Slik utføres en utvidet synsundersøkelse hos Interoptik

  1. Innledende samtale med optiker: Kartlegge synsbehov arbeid/fritid, avklare helsetilstand, eventuelle symptomer og om du bruker medisiner som kan påvirke synet. Kartlegge om det er kjente øyesykdommer i familien din.
  2. Innledende undersøkelse av synsskarphet, samsyn og sidesyn.
  3. Utmåling av brillestyrke/styrke på linser. Langsynthet, nærsynthet, skjeve hornhinner, aldersrelatert langsynthet. Hvert øye måles for seg, så sammen.
  4. Inspeksjon av ytre og indre øye ved hjelp av et forstørrende mikroskop og Optomap-scan, som tar bilder av netthinnen i vidvinkel.
  5. Trykkmåling. For høyt trykk i øyet kan skade synsnerven og gi nedsatt syn.
  6. Konklusjon og oppsummering av synsundersøkelsen. Hva er undersøkt og målt, resultater og forslag til løsninger.

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Finn din nærmeste Interoptik-butikk