Med utgangspunkt i din ansiktsform, finner Interoptiks brillestylister brillene som passer deg og din stil.

– Vi brillestylister finner brillen som kler og passert deg best, sier Kari Forthun.

Som utdannet brillestylist veileder Kari Forthun kundene sine i valg av brillemodeller hos Interoptik Holt i Tønsberg. Oppgaven som brillestylist er å finne brillene som matcher kundens ansikt og personlighet. – Du kan tenke på brillene som et smykke som sitter midt i ansiktet, så da er det jo viktig at de rammer inn ansiktet ditt på en god måte, sier Forthun.

Brillestylister over hele landet

Å få hjelp av brillestylist er gratis, og du trenger ikke booke tid på forhånd. Du finner brillestylister hos Interoptiks butikker rundt om i hele landet. – Det er bare å komme innom, så hjelper vi deg, sier Forthun.

Kari får hjelp med å prøve briller av Brillestylist
En viktig del av brillestylist-jobben er å forklare hva som gjør at en brille passer så godt.
Kari og Brillestylist
Kari Hvitsten er veldig fornøyd med hjelpen hun får av brillestylisten

Tilpasset ansiktsformen

Det er vanlig å dele opp kvinners ansiktsformer i sju ulike kategorier. De ulike ansiktstypene er gjerne oval-, rund-, rektangulær-, kvadratisk-, diamant-, dråpe- eller hjerteformet. Den enkeltes kundes ansiktsform er det som danner utgangspunkt når brillestylisten skal finne frem briller som matcher bra til kunden. – Når jeg skal finne en brille som passer, tar jeg først utgangspunkt i ansiktsformen til kunden. Øyefarge, hårfarge og personlig stil er andre faktorer som også spiller inn på brillevalget, forklarer Forthun.

Alle bør ha en brillegarderobe

Med en brillegarderobe har du muligheten til å variere uttrykk og tilpasse valg av briller til ulike situasjoner. – Hvordan vi kler oss er ofte ganske ulik på jobb, på fest og til fritid. Når du har flere briller å spille på, er det med på å forsterke stilen din på samme måte som du gjør med klær, sko og smykker, sier Forthun.

Interoptik_T├©nsberg_7.jpg
Kari er klar for fest med en brille fra Tom Ford - modell tf5741-B farge 028.

Tilpasset stilen

Kari Hvitsten ønsket å få hjelp av brillestylist Forthun til å bygge seg en brillegarderobe bestående av tre ulike briller, slik at hun kan variere hvem hun bruker ut fra anledninger – slik hun gjør med antrekk. Forthun har funnet frem tre ulike brillemodeller tilpasset Karis ansiktsform, farger og stil. Hun forklarer også bakgrunnen for hvorfor hun har anbefalt de ulike brillene:

Hverdagsbrille

Hverdagsbrillen som Kari har fått, er fra Fleye. Den er laget av karbon i treverk og betatitan. – På grunn av materialbruken, er dette en av lettere brillene vi har. Det er en fordel når hun skal ha på brillen en hel dag. Kari har mørkt hår og mørkeblå øyne, derfor tåler hun kontraster godt. Med sin varme hudtone, kler hun gullstengene veldig godt, forklarer Forthun.

Brille til å ha på jobben

Valget av brille til jobb falt på en modell fra KunoQvist, laget av acetat og metall. – Kari jobber som lærer på en barneskole, og derfor har vi valgt å gå for en litt mykere brille med duse farger i rød, grønn og gul. Siden Kari kler gull så godt, kjører vi litt gull også her – på bro, i overkant front og på stengene, sier Fortun.

Kari med hverdagsbrille fra Fleye
Hverdagsbrillen til Kari er fra Fleye i et lett materiale som gjør den behagelig å ha på – modell Camille farge 4682.
Kari med briller til jobb fra KunoQvist
Kari kler gull godt, og har fått en brille til jobb fra KunoQvist med elementer i gull – modell Ganndul farge 64.

Festbrille

Til fest er det en brille fra Tom Ford som passer svært godt til Kari. Brillen har metallfront og stenger i acetat. – Dette er en sprek brille i en farge som ligger tett opptil hvitt gull. Brillen gir et stilrent uttrykk som løfter hele festantrekket og bidrar med den siste prikken over i’en, sier Fortun.

  • Interoptik har eget utdanningsprogram for brillestylister.
  • Veiledning fra Brillestylist er uforpliktende, det er bare å stikke innom eller avtale tid.
  • Du møter brillestylister hos alle Interoptik-butikker rundt om i landet.
  • Når du kjøper en brille hos Interoptik, får du 30 % rabatt på brille nummer to.
  • Brillene kan betales med Brillekonto. Det betyr at summen deles opp i månedlige avdrag, slik at du ikke trenger å betale alt på en gang.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk