Akkurat som med sko og klær, er det å ha ulike briller til forskjellige anledninger med på å forsterke stilen din. Hos Interoptik får du hjelp til å finne de brillene som passer deg og ditt uttrykk.

– Vi kan jo tenke på briller som vi gjør med sko. At vi har en brille til enhver anledning. En til jobb, en til fest og kanskje en annen til trening, sier brillestylist Kari Forthun hos Interoptik.

Kari jobber hos Interoptik Holt i Tønsberg og er oppdatert på de siste brilletrendene for menn. I butikken veileder hun kundene sine slik at de får briller som sitter godt, samtidig som de ser bra ut i forhold til ansiktsform og personlighet. – Menn er ofte opptatt av funksjonalitet og at det skal være god holdbarhet på brillene. Samtidig som brillene skal bidra til å ramme inn ansiktet på en god måte, sier Forthum.

Mann får hjelp av brillestylist i butikken
Veiledningen fra brillestylist er gratis å benytte seg av for alle. Kari Forthun ser blant annet på fargetonene til kundene når hun velger ut briller.

Briller for ditt ansikt

I hovedtrekk er det sju ulike ansiktsformer som går igjen hos menn. Disse kategoriseres gjerne opp i oval-, rund-, rektangulær-, kvadratisk-, diamant-, dråpe- eller hjerteformet. Det er utgangspunktet for hvordan brillestylistene jobber for å finne briller som passer for den enkelte kunde. – Når en ny kunde kommer inn i butikken, ser jeg først og fremst på ansiktsfasongen, så panne, kinnben og kjeveparti. Det neste er å se på stilen, hårfarge og øyefarge. Det bidrar til å gi et godt grunnlag for å finne frem ulike briller som passer bra til personen, forklarer Forthun.

Tilpasset stilen

Per Frøytvedt fikk hjelp av Kari til å velge ut tre ulike briller, for nettopp å ha muligheten til å variere på uttrykket ved forskjellige anledninger. Etter å ha testet et knippe modeller i butikk, kom de frem til tre klare favoritter som matchet perfekt med Pers stil:

Hverdagsbrille

En hverdagsbrille skal gjerne passe til det meste. Da er det viktig at det er en brille som har farger som kler Per godt, slik at den kan brukes sammen med ulike hverdagsklær. Brillen skal også være solid og sitte godt på i alle situasjoner. – Som hverdagsbrille falt valget på en modell fra Oakley som er laget i acetat og metall. Den står godt til Pers farger og kalde toner. Med sølvstenger og en ramme som gjør litt mer ut av seg, er dette en sporty avrundet brille som han rocker, sier Fortun.

Festbrille

Når du skal velge en festbrille, er det lov å tørre litt mer enn om du kun har en brille som skal fungere til alle anledninger. Med en dedikert festbrille, er det rom for å teste ut både ulike farger, fasonger og materialer. – På fest kan vi dra på enda litt mer. Derfor falt valget på en Tom Ford i litt tykkere mørkebrunt acetat med kvadratisk form på glassene. Den vil står veldig pent til dress og heve hele antrekket, sier Forthun.

Mann stylet til fritid
Hverdagsbrillen til Per er Oakley Pitchman OX8105 810501.
Mann stylet til fest
Per er klar for fest og har tatt på seg brillen FT5661-B 052 fra Tom Ford.

Brille til jobb

Per er ofte ute i møter og holder presentasjoner, hans jobb-brille har derfor et tydelig profesjonelt uttrykk. Brillen Kari har funnet frem til Per er fra Fleye. – Denne modellen fra Fleye er laget av karbon i treverk og betatitan. Ett lett produkt som han kan ha på seg hele arbeidsdagen. Brillen har et litt røft uttrykk i front, med imitert tre i øvre del og karbon i underkant. Det gjør at brillen kan kombineres med omtrent alt av klær, forklarer Fortun.

Mann med briller til jobb
Fleye Josef 4631 er brillen Per bruker på jobb.
  • Interoptik har eget utdanningsprogram for brillestylister.
  • Veiledning fra Brillestylist er uforpliktende - det er bare å stikke innom eller avtale tid.
  • Du møter brillestylister hos alle Interoptik-butikker rundt om i landet.
  • Når du kjøper en brille hos Interoptik, får du 30 % rabatt på brille nummer to.
  • Brillene kan betales med Brillekonto. Det betyr at summen deles opp i månedlige avdrag, slik at du ikke trenger å betale alt på en gang.

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Finn din nærmeste Interoptik-butikk