Våre Brillestylister ser på din ansiktsform, farger og personlige stil for å finne brillene som kler og passer deg best.

– Alle skal finne en brille som passer, og det er vår jobb å hjelpe til med det, forklarer optiker og Brillestylist Hege Omdal hos Interoptik i Tvedestrand.

Som utdannet Brillestylist er Hege oppdatert på alle de siste trendene og veileder kundene sine i valg av brillemodeller. Dette er noe hun liker svært godt å holde på med.

– Veiledningen er helt uforpliktende, og du finner Brillestylister i alle våre butikker. Så det er bare å stikke innom din nærmeste Interoptik, så hjelper vi deg, sier Omdal.

Fakta

  • Interoptik har eget utdanningsprogram for Brillestylister.
  • Veiledning fra Brillestylist er uforpliktende, det er bare å stikke innom eller bestille tid.
  • Du møter Brillestylister i alle Interoptik-butikker rundt om i landet.
  • Når du kjøper en brille hos Interoptik, får du 30 % rabatt på brille nummer to.
  • Brillene kan betales med Brillekonto. Det betyr at summen deles opp i månedlige avdrag, slik at du ikke trenger å betale alt på en gang.
  • Brillekontoregnestykke: en brille 4.500 kr, vil det være 375 kr pr måned med Brillekonto over 12 måneder.

Briller som passer din ansiktsform

Når Hege skal finne en brille som passer, tar hun først utgangspunkt i ansiktsformen til kunden. Hudfarge, øyefarge og personlig stil er andre faktorer som også spiller inn på hvilke briller hun velger ut.

– Det er normalt sju ulike ansiktsformer vi forholder oss til. Vi kategoriserer gjerne opp i oval-, rund-, rektangulær-, kvadratisk-, diamant-, dråpe- eller hjerteformet. Så bruker vi dette som utgangspunkt når vi skal finne briller som matcher bra til kundene, forklarer Omdal.

Les mer: Ulike ansiktsformer – finn din ansiktsfasong!

Alle bør ha en brillegarderobe

En av Heges mange faste kunder, er Martje De Ruiter. Martje ønsket å få hjelp av Hege til å bygge seg en brillegarderobe bestående av en hverdagsbrille, en jobb-brille og en brille til festbruk.

– Vi bytter sko og klær etter anledning, så ut ifra mitt ståsted, synes jeg det nesten er rart at ikke flere har en brillegarderobe, sier Omdal.

Hege har funnet frem tre ulike brillemodeller tilpasset Martjes ansiktsform, farger og stil. Hun forklarer også bakgrunnen for hvorfor hun har anbefalt de ulike brillene:

Kunde og brillestylist
Martje De Ruiter får god hjelp av Brillestylist Hege Omdal hos Interoptik i Tvedestrand.

Hverdagsbrille

En hverdagsbrille skal gjerne passe til det meste. Da er det viktig at det er en brille som har farger som kler deg godt. Da vil du kunne bruke denne med alle typer og farger av klær. Brillen skal være lett og god, samt sitte godt i alle situasjoner.

– Brillen vi har valgt er en modell av Emporio Armani. Den har en klassisk avrundet rektangulær form med høyt stangfeste. God farge som passer Martje og går til alle ulike farger ved klesvalg. Brillen er lett og sitter i fin høyde på neseryggen hennes slik at øynene kommer godt frem i glasset, forklarer Omdal.

Brillestylisten hjelper kunde
Brillestylist Hege Omdal tar først utgangspunkt i ansiktsformen til Marte, før hun finner en brille som både passer og kler henne godt.

Selskapsbrille

Når du skal velge en festbrille, er det lov å være litt sprek og tørre litt mer enn om det skulle vært en hverdagsbrille. Her er det muligheter å teste ut både ulike farger, fasonger og materialer.

– For Martje har vi valgt å gå for en brille i gull. Den er litt mer markert i overkant enn under. Martje ønsker ikke noen kraftige briller, så her har vi brukt gull som hun kler godt, men fremdeles er en veldig lett brille til henne. Fasongen er rektangulær, med løft og skrå sider. Martje har flotte høye kinnbein, og det er viktig at brillen ikke blir for dyp, da den vil bli liggende på kinnet. Da unngår vi at brillene løfter seg når hun smiler, blir fortere skitne og får mer dugg-dannelse ute eller når hun danser. Dette er en veldig stilig selskapsbrille for Martje, sier Omdal.

Brillestylist_Interoptik_Tvedestrand-(1).jpg

Jobb-brille

En jobb-brille kan godt ha et litt strengere og profesjonelt uttrykk enn hverdagsbrillen. I utvelgelsen av jobb-brille til Martje, har Hege valgt å gå for en litt mer rektangulær brille.

– Her har vi valgt en litt kraftigere, strammere brille, men fremdeles av ett lett titan-materiale. Brillene har høyt stangfeste og skrå kanter for å matche kinnbeina til Martje. Bredden passer ved tinningen, og øyet er veldig fint sentrert, litt over sentrum i brillen. Dette er en brille Martje kler godt, forklarer Omdal.

Klærne som er brukt i fotoreportasjen er utlånt fra Sting i Tvedestrand. Smykkene Martje har på seg er fra gullsmed Jensen eft. i Tvedestrand.

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Finn din nærmeste Interoptik-butikk