Tina utviklet alderslangsynthet og måtte stadig veksle mellom ulike briller for å se klart og tydelig. Nå opplever hun et skarpere syn og en enklere hverdag, takket være kontaktlinsen ACUVUE® OASYS MAX 1-Day MULTIFOCAL.

Artikkelen er sponset av JNJ.

– De nye kontaktlinsene gir meg friheten tilbake, både på jobb og på trening. Nå ser jeg godt på ulike avstander helt uten å måtte anstrenge meg, forteller Tina Thorsen fra Hamar fornøyd.

Synet ble gradvis forverret

Tina har brukt progressive briller i flere år, men opplevde at det ble stadig vanskeligere å fokusere blikket på nært hold og å veksle mellom ulike avstander

– På jobb måtte jeg hele tiden bytte mellom databriller og progressive briller, slik at jeg kunne se godt både på skjerm og på menneskene rundt meg. Jeg er også veldig aktiv og trener mye på fritiden, og der opplevde jeg at brillene var i veien. Trente jeg uten briller, ble det vanskelig å se detaljer i terrenget eller å titte ned på treningsklokken. Jeg innså at jeg trengte en mer allsidig løsning, så jeg bestilte en time hos Interoptik, forteller Tina.

Tina på synsundersøkelse
Tina på synsundersøkelse
Optiker foran PC
Optiker Marius Ottestad

Alderslangsynthet er svært vanlig

Under synsundersøkelsen ved Interoptik Ottestad på Hamar, ble Tina møtt av optiker Marius Ottestad. Han bekreftet at Tina hadde utviklet presbyopi, som på folkemunne kalles for alderslangsynthet.

– Når du kommer i 40-årsalderen, blir øyelinsen stivere og evnen til å fokusere synet på nært hold reduseres, forklarer optiker Ottestad. – Da må du ofte holde ting litt lenger unna, med «teleskoparm», for å se klart og tydelig. Mange opplever også at de får litt trøtte og slitne øyne, i tillegg til redusert mørkesyn. Du kan også oppleve økt lysspredning i øyet. Alderslangsynthet er ikke en sykdom, men en helt naturlig synsutvikling som vi i Interoptik kan hjelpe deg å leve godt med.

Portrett av Tina
Med multifokale linser unngår Tina «teleskoparm»
Tina på synsundersøkelse
Hos Interoptik fikk Tina opplæring i å sette inn kontaktlinser

En aktiv hverdag krever gode synsløsninger

Interoptik tilbyr flere gode synsløsninger for alderslangsynthet. Tilstanden korrigeres ofte med både progressive briller og multifokale kontaktlinser. Hos Interoptik finner vi ut hvilken kombinasjon av synsløsninger som passer deg best, ut fra hvilke behov du har og hvilke utfordringer du møter i hverdagen.  

– Tina er en veldig aktiv dame. Hun spiller padel, løper på treningssenter og er mye ute i naturen. En god synsløsning for henne, er en som gir henne frihet i hverdagen, forteller Ottestad. – Da Tina fortalte meg om sine synsutfordringer, var det derfor naturlig å tilby henne multifokale kontaktlinser.

Tina som spiller Padel
Nå kan Tina se treningsklokken tydelig
Produktbilder av linsene fra Acuvue
Interoptiker Ottestad anbefalte Tina premiumlinsen ACUVUE® OASYS MAX 1-Day MULTIFOCAL.

Hva er multifokale linser?

En multifokal kontaktlinse har flere ulike styrker, i én og samme linse, slik at synet oppleves klart på avstand, nært hold og på en mellomavstand. Fordelen er at du kan se detaljer klart og tydelig på nært hold, men du vil også få et godt avstandssyn. Med multifokale linser kan du veksle raskt mellom ulike avstander når det behøves.

Interoptik hadde løsningen for Tina

Interoptiker Ottestad anbefalte Tina premiumlinsen ACUVUE® OASYS MAX 1-Day MULTIFOCAL. Kontaktlinsen har flere styrker, i én og samme linse, slik at synet blir klart og skarpt på flere avstander. Nå kan Tina se detaljer på nært hold, samtidig som hun får et godt avstandssyn og kan veksle raskt mellom de ulike avstandene. Linsene er designet med blåfiolett filter som filtrerer^ vekk omtrent 60 % av blåfiolett lys1^. For en linsebruker, kan det oppleves som at du får et renere og skarpere syn.

– ACUVUE® OASYS MAX 1-Day MULTIFOCAL er spesielt egnet for deg som har utviklet alderslangsynthet. Da Tina også har en aktiv hverdag kombinert med mye skjermbruk, føltes denne linsen som det perfekte valget for hennes behov, konkluderer optikeren.

Tina foran PC
Tina kan nå se både PC-skjermen og kollegene sine tydelig
Tina leser avis
Med multifokale linser ser Tina godt på flere avstander

Ser godt på flere avstander

– På jobb sitter jeg mye foran PC-skjermen, men jeg kan også bli kalt inn til møter hvor jeg må forholde meg til både mennesker rundt meg og det som står på storskjerm. Det var utrolig slitsomt før, men med kontaktlinser ser jeg nå godt på alle disse avstandene helt uten å måtte anstrenge meg, sier Tina fornøyd. – Bilkjøring er også blitt enklere og mindre strevsomt. Nå kan jeg se detaljene på dashbordet helt klart og tydelig!

Kontaktlinsene ACUVUE® OASYS MAX 1-Day MULTIFOCAL har også en tårestabiliserende funksjon**1,3-4. Tina opplever nå at hun unngår tørre øyne, selv om hun har lange dager foran skjermen eller på trening.

ACUVUE® OASYS MAX 1-Day MULTIFOCAL

  • Kontaktlinsene tilbyr komfort hele dagen5~, skarpt og klart syn på alle avstander og i ulike lysforhold5§
  • TearStable™-teknologi tilbyr komfort hele dagen ved å forlenge tårefilmstabilitet*¨1,6.
  • OptiBlue™ lysfilter forbedrer visuell klarhet,7 innendørs og utendørs, ved å filtrere 60 % av blåfiolett lys1^ for å redusere lysspredning7
Tina kjører bil
Nå kan Tina se detaljene på dashboardet helt klart
Tina står ved kassen
Tina fikk god hjelp hos Interoptik

Fikk god hjelp og veiledning hos Interoptik

Overgang fra briller til linser kan være en tilvenningsprosess for mange, selv i voksen alder: – Jeg gruet meg faktisk litt til å teste linser, innrømmer Tina med et smil. – Jeg tenkte at det sikkert var veldig plundrete å sette de inn på riktig måte. Tenk om jeg ikke fikk det til! Hos Interoptik viste de meg hvordan dette skulle gjøres, og jeg fikk det til på første forsøk. Nå som jeg har fått så god opplæring, tenker jeg nesten ikke over at jeg har på linsene lenger!

Å begynne med kontaktlinser i voksen alder er ingenting å bekymre seg over, lover optiker Ottestad ved Interoptik Hamar: – Hos oss får du god hjelp og veiledning til å finne de riktige linsene for akkurat deg!

Tid for undersøkelse?

Finn ledig time til synsundersøkelse, tørre øyne eller kontaktlinsekontroll

Dame med kontaktlinser
Ordvalg i artikkelen fra optikerens perspektiv
~ n=378. § n=172.¨More wearers achieved a visual tear break up time ≥ 10 seconds versus ACUVUE® OASYS 1-Day. ^Filtrering av High-energy Visible (HEV) lys med kontaktlinser har ikke vist seg å gi systemiske og/eller okulære helsefordeler for brukeren. Snakk med en øyespesialist for mer informasjon. ** Versus ACUVUE® OASYS 1-Day.
  1. JJV Data on File 2022. TearStable™ Technology Definition. 2. JJV Data on File 2022. Blue-Violet Filter Utilized in ACUVUE® OASYS MAX 1-Day Contact Lenses. 3. JJV Data on File 2022. Effect on Tear Film and Evaluation of Visual Artifacts of ACUVUE® OASYS MAX 1-Day Family with TearStable™ Technology. 4.JJV Data on File 2022. Material Properties: 1-DAY ACUVUE® MOIST, 1-DAY ACUVUE® TruEye®, ACUVUE® OASYS 1-Day with HydraLuxe® Technology and ACUVUE® OASYS MAX 1-Day with TearStable™ Technology Brand Contact Lenses and other daily disposable contact lens brands. 5. JJV Data on File 2022. Subjective Stand-Alone Claims for ACUVUE OASYS MAX 1-Day MULTIFOCAL Contact Lenses - Exploratory Meta-analysis. 6. JJV Data on File 2022. Effect on Tear Film and Evaluation of Visual Artifacts with ACUVUE® OASYS MAX 1-Day Family. 7. JJV Data on File 2022. Blue-Violet Filter Utilized in ACUVUE OASYS MAX 1-Day contact lenses.
ACUVUE® kontaktlinser kan brukes til synskorreksjon. For detaljert informasjon om riktig bruk, stell og sikkerhet, snakk med øyespesialisten din og les bruksanvisningen som er tilgjengelig på www.e-IFU.com

© Janssen-Cilag AS 2023. ACUVUE® OASYS MAX 1-Day Multifocal, OptiBlue™og TearStable™ er et varemerke som tilhører Johnson & Johnson. PP2023AVOM4855