Nordmenn elsker dansk design. Ikke bare er det stilig, det er også kjent for å være funksjonelt. Det danske brillemerket FLEYE Copenhagen er intet unntak; de lekre og lekne brillene har nemlig tatt norske Interoptik-kunder med storm!
Tekst: Marianne Rosenlund Hegg og Christina Sunneklep | Foto: FLEYE

– En FLEYE-brille skal gjøre noe for deg som har den på! Den skal kle ansiktet ditt, men skal også sitte godt på og sørge for at du ser godt, sier Annette Estø, en av gründerne bak merket, engasjert. At hun vet hva hun snakker om, er FLEYE-suksessen et bevis på: Brillemerket, som i år feirer 20-års jubileum, er ett av Interoptiks mestselgende merker!

Stilige designbriller

Når du velger en FLEYE-brille, skal du vite at det ligger mange gjennomtenkte valg bak designet du falt for! Materialbruk er ett av dem; brillene skal være lette og elementene skal underbygge personligheten din. En FLEYE-brille er dessuten alltid produsert i allergivennlige materialer, hovedsakelig det superlette, men slitesterke materialet titan. Dette gir også lengre holdbarhet på brillene, noe som igjen er mer bærekraftig, mener Estø:

– Vi pleier å si at briller fra FLEYE Copenhagen er langtidsholdbare. Du har dem til du (en sjelden gang) går lei av dem, ikke fordi de går i stykker! Å få tak i reservedeler til brillene, skal alltid være mulig. For oss er dette bærekraft i praksis, fremholder brillegründeren på klingende, munter dansk.

En FLEYE-brille handler om holdbarhet, personlighet og helhet.

- Annette Estø, gründer og optiker.

dame med briller fra FLEYE
mann med blå briller fra Fleye

Unike detaljer skaper et personlig uttrykk

I to tiår har det dyktige teamet i FLEYE designet lekre briller med et tidløst, men likevel lekent uttrykk. Hva kan vi designentusiaster forvente av den nye kolleksjonen?

– Ettersom FLEYE Copenhagen feirer 20-års jubileum, så er kolleksjonen naturlig nok en hyllest til dette! Den nye kolleksjonen vår, kalt Decades of Design, inkluderer brilleinnfatninger i vakre fargenyanser og spennende materialkombinasjoner. Vi har, som alltid, fokusert på de unike detaljene som bidrar til å skape et personlig uttrykk. Akkurat det som FLEYE er kjent for!

Dette er FLEYE:

  • FLEYE er i dag ett av Interoptiks mestselgende brillemerker.
  • Et FLEYE-design kjennetegnes av urbane impulser mikset med klassisk enkelhet. Vågalt, men tidløst.
  • Brillene er håndlagde i karakteristiske fargekombinasjoner og allergivennlige materialer.
  • En FLEYE-brille er «langtidsholdbar» på grunn av solid materialvalg, slik som titan, acetat, beta-titan og karbon/tre. Du skal alltid få tak i reservedeler til brillene.
  • Det lille avfallet (overskuddsmaterialet) som blir igjen etter brilleproduksjonen, gjenbrukes til andre produkter.
dame i grønn skjorte med Briller fra Fleye
Smilende dame med briller fra Fleye

Inspirasjonen bak Decades of Design

For de fleste av oss er kake det ultimate symbolet for fest og feiring. Det er derfor ikke overraskende at det var nettopp her FLEYE-designerne begynte inspirasjonsprosessen i arbeidet med jubileums-kolleksjonen.

– Det var spesielt den tradisjonelle danske lagkaken som fanget vår oppmerksomhet. Denne kaken har en lagdelt konstruksjon og en unik blanding av ulike teksturer og delikate fargekombinasjoner. Vi ble rett og slett veldig fascinert av uttrykket som skapes når disse elementene kombineres! Denne fascinasjonen dannet utgangspunktet i arbeidet med Decades of Design, avslører Estø.

Tidløse designbriller med diskrete detaljer

I januar 2023 slippes jubileums-kolleksjonen i utvalgte optikerforretninger, inkludert Interoptik. Kolleksjonen består av 16 nye og inspirerende innfatninger, alle med diskré og elegante detaljer.

– Hver innfatning kjennetegnes av inspirerende kvalitetsdesign i ærlige materialer. Vi er veldig stolte over Decades of Design-kolleksjonen, som representerer det aller beste fra to tiår med FLEYE Copenhagen! Her finner du tidløse og elegante briller, men selvsagt alltid med en leken vri, ler Estø.

Fantastiske FLEYE!

Her kan du se et utvalg briller fra FLEYE. Besøk din Interoptik-butikk for å prøve brillene og samtidig sørge for at du får riktig styrke i glassene.

Mann med briller fra FLEYE

FLEYE – dansk brilledesign


FLEYE Copenhagen ble etablert i 2002 av Annette Estø, som selv er optiker, Hanne Rosenvold Anderson og Lars Halstrøm.


I dag selges briller fra FLEYE hos utvalgte optikerforretninger i over 30 land
.

mann med lys skjorte og mørke briller fra Fleye
dame i profil med briller fra Fleye

Finn din nærmeste Interoptik-butikk