I år markerer vi Verdens Synsdag ved å samle inn penger som går til synshjelp for mennesker som trenger det. Vi er stolte over vårt samarbeid med Vinn-Vinn – et godt etablert prosjekt mellom Retinitis Pigmentosa-foreningen og Tyrili.

Hva er Vinn-Vinn?

Vinn-Vinn er et samarbeid mellom Retinitis Pigmentosa (RP)-foreningen og Tyrili. Hvert år gjennomfører de flere helger med aktiviteter hvor synshemmede personer og rusavhengige, som er i behandling ved Tyrili, planlegger og deltar. Deltagerne fra Tyrili er ledsagere for dem som har svekket syn eller er helt blinde. Målet med samarbeidet er å vise at det er ressurser i alle mennesker, bryte ned fordommer, øke livskvalitet og troen på seg selv.

For hver synsundersøkelse som bestilles i perioden 9. til 15. oktober, gir vi 50 kr til Vinn-Vinn.

Som en optikerkjede med sterk lokal tilknytning, er det viktig for oss å vise omtanke og samfunnsengasjement. Derfor har vi valgt å støtte Vinn-Vinn i deres viktige arbeid med mennesker som har en alvorlig synshemming og rusavhengige i behandling.

– Vi er stolte av å ha gode samarbeidspartnere, nå har vi også med oss de som er best på optikk og øyehelse. Vi har ingen andre inntektskilder enn sponsorstøtte og hadde ikke klart oss uten, sier initiativtageren bak Vinn-Vinn, Håkon Gisholt.

Akkurat denne uken markerer vi Verdens Synsdag ved å donere 50 kr per bestilte synsundersøkelse. Til sammen håper vi i Interoptik å samle inn ca. 180.000 kroner!

Dette beløpet doneres til Vinn-Vinn som bruker dette til sine 3 hovedaktiviteter i 2024. I tillegg vil ansatte i Interoptik være med som hjelpere i de helgene Vinn-Vinn samles for aktivitet.

 

Håkon Gisholt med førerhund utenfor Politihuset på Grønland

Svakt syn - rikt liv

Hvordan finne veien videre når man får en diagnose som snur opp ned på livet? For Håkon Gisholt ble snuoperasjonen starten på noe som senere ville komme både ham og en rekke andre mennesker til gode. Reisen hans har bydd på mange overraskelser - i positiv forstand.

Kikkertsyn

Retinitis Pigmentosa (RP)

Retinitis Pigmentosa (RP) er en arvelig sykdom som også kalles kikkertsyn. Over tid innsnevres synsfeltet - dette kan ofte resultere i blindhet.

Nærbilde av et øye med verdenskart manipulert inn

Synet er ditt vindu mot verden, og det du ser vekker ofte følelser.

Små og store øyeblikk fester seg på netthinnen og skaper minner for livet. Med enkle grep kan du beskytte og ta vare på øynene dine, og det starter med en synsundersøkelse.

Bestill en synsundersøkelse i dag

I Interoptik har vi flere kunder med diagnosen Retinitis Pigmentosa. Finn din nærmeste Interoptik-butikk for informasjon om hvordan vi kan hjelpe:

Håkon med ledsager i fjellandskap

Dette er Vinn-Vinn

Da politimannen Håkon Gisholt fikk diagnosen Retinitis Pigmentosa (RP) endret livet seg. Diagnosen, sammen med et medfødt pågangsmot, sådde et frø i Håkon som etter hvert vokste til samarbeidet Vinn-Vinn. Her bringes totalt ulike skjebner sammen – og gjør dem sterkere.