Er du plaget av såre øyne?

6. NOVEMBER 2017

Kvinne med såre øyne
Livsstilsglass gir øynene hvile foran PC, nettbrett, telefon og TV.

Hvis du ofte får hodepine, spenninger i pannen eller vondt i øynene, ta en tur til optikeren.

–Jeg pleide å føle meg tung i hodet, og gned meg i øynene i løpet av arbeidsdagen, forteller Hege Hakkim.

 

Hun kom til optiker Mette Weggersen i Vikersund, og fikk gode råd da hun skulle kjøpe briller.

 

–Jeg la min elsk på et par blå Ray-Ban-briller, og ble anbefalt livsstilsglass i dem. Nå er jeg verken tung i hodet eller sår i øynene, sier Hege. Livsstilsglassene har gjort hverdagen hennes mer behagelig.

 

Kjenner du også spenninger i hode og øyne i løpet av dagen? Hvis du jobber foran PC-skjerm og ser mye på nettbrett og i mobilen på fritiden, er det belastende for øyemuskulaturen over tid.

 

–Vi lever annerledes enn før. Vi ser stadig mer på nær, og det er vi ikke skapt til. Dermed har vi nå en livsstil som ikke passer øynene våre, forklarer optikeren.

 

For å avlaste synet og redusere negative symptomer, er livsstilsglass en svært god hjelp.

 

–Du trenger mindre styrke i glasset på nært hold, enn på lang avstand, hvis

du er nærsynt som Hege. Hun har derfor lavere styrke nederst i glasset, for ikke

å slite ut øyemuskulaturen, påpeker optiker Mette.

 

Etter å ha begynt med nye brillene har Hege fått et nytt liv. Hun forsøkte først å finne andre løsninger på at hode og øyne ikke lenger var slitne.

-Jeg tenkte det var fordi vi hadde pusset opp butikken jeg jobber i, så  det var en ordentlig aha-opplevelse å innse virkningen fra brilleglassene, sier Hege og ler.

 

Livvstilsglass gir et nytt liv for flere

Liker du å ha noe i fanget når du ser på TV, som smarttelefon, nettbrett, håndarbeid eller et magasin? Livsstilsglass med nærfokus har flere styrker slik at du også kan se utover

i rommet med, ikke bare på nært hold. Du kan se både på TV og det du har i fanget med én og samme brille. Praktisk, ikke sant?

 

Barn og livsstilsglass

Barn med behov for lesebriller kan også ha nytte av livsstilsglass siden de kan ha på brillene hele skoledagen. Da slipper barna å glemme å ta på seg lesebrillene når de skal gjøre skolearbeid, og de blir mindre slitne og ukonsentrerte.

 

Hvilke brilleglass passer til hvem?

Til barn, unge og unge voksne, brukes gjerne avstandsfokuserte glass, mens de over 45 år trenger oftest glass med høyere nærfokus.

 

Slik får du bedre søvn

Nettbrett, mobilen og ulike skjermer stråler ut svært mye blått lys. Dette lyset forstyrrer produksjonen av melatoninhormonet som du trenger for å sove. Livsstilsglassene fås med et belegg, som reduserer det blå lyset slik at du lettere får sove når du blir trøtt på kvelden.