Kan barnet ditt bruke kontaktlinser?

21. APRIL 2017

kontaktlinser til barn

Aktive barn fortjener den friheten som kontaktlinser gir. Optikerne hos Interoptik gir gode råd og tilpasser linsene på beste måte.

Briller eller kontaktlinser?

Som foreldre ønsker man det beste for barnet sitt. Når det gjelder valg av linser eller briller er det ikke slit at det ene utelukker det andre. Bruker barnet ditt briller til vanlig, kan linser fungere som et godt alternativ  på trening og aktive dager.

Fordeler med kontaktlinser til barn er mange:

  • Praktisk ved fysisk aktivitet som svømming, ballsport, gym, ski og uteliv i all slags vær og vind

  • I lek og sport er linser perfekt – de hemmer ikke og barnet trenger ikke være redd for å være aktiv og tenke på at brillene kan bli ødelagt.

  • Kontaktlinsene følger øyet, ergo får du større synsfelt.

  • Ved nærsynthet (høye minusstyrker) gir brilleglass en kraftig forminskelse og ved høy pluss en kraftig forstørrelse i tillegg til forvrenging av synsfeltet. Denne effekten oppleves ikke med kontaktlinser.  

Les mer: Drømmelinser kan bremse utviklingen av nærsynthet hos barn

Når kan barnet ditt begynne med kontaktlinser?

Optikerne hos Interoptik vurderer sammen med dere foreldre om barnet er modent nok til å begynne med kontaktlinser. Det utføres først en grundig synsundersøkelse  for å finne rett styrke til både briller og linser. Deretter tas ekstra mål for å finne den ideelle kontaktlinsen og den settes på barnets øyne. Barnet får ha linsene på og føle hvordan det er å se med linser og hvordan det er å ha de på. Engangslinser brukes oftest.

Optikeren setter av god tid til å vise hvordan linsene skal tas av og på. Barna trener seg og bli trygge på å håndtere linsene. I begynnelsen er det hyppig oppfølging og  etterkontroller.

Abonnement på kontaktlinser?

Med abonnement på linser får dere nye kontaktlinsene levert rett hjem. Slik går dere aldri tom for linser. (Linke til eksisterende side om abonnement)

OBS: Noen foreldre er redde for at kontaktlinsen kan forsvinne bak øyet. Det er anatomisk umulig! Linsene skal flytte seg rundt på øyet slik at det kommer tårevæske mellom kontaktlinsen og øyet når man blunker, men sklir aldri bak øyet.

Finn din nærmeste Interoptik-butikk her