MiSight er verdens første myke kontaktlinse som er designet for å bremse nærsynthet hos barn og unge. Det gjelder ikke bare for unge barn, også for tenåringer er MiSight et relevant behandlingsalternativ. MiSight har to ulike fokus i linsens styrke – i midten av linsen korrigeres nærsyntheten fullt ut, mens yttersiden har noen behandlende soner der nærsyntheten ikke er fullt korrigert. Dette gjør at det ikke sendes like mange signaler som trigger videre vekst av øyeeplet, som gir nærsynthet.

Det er flere grunner til at det er viktig å behandle og forebygge nærsynthet.

Når øynene vokser og blir nærsynte strekkes netthinnen over et større areal. Det er som luft i en ballong, jo mer luft, jo tynnere blir ballongen. Netthinnen er dermed mer utsatt for sykdom og skade enn øyne som ikke er nærsynte. Høy grad av nærsynthet er en ulempe for mennesker, og kan man bli -2 i stedet for -5 er det en stor forskjell. Om vi kan holde nærsyntheten nede kan barna som vokser opp velge fritt av yrke som voksne. Lar vi nærsynthet utvikle seg er det tross alt en del yrkesveier man ikke kan gå – som pilot, forsvar, politi og brannvesen.

For ønsket effekt skal dagslinsene fra MiSight være på minst ti timer per dag, seks dager i uken. Linser fungerer så godt i dag at det ikke er nødvendig å ta dem av flere timer før du legger deg. Men det er en grei tommelfingerregel å ta de av en liten stund før du skal sove.

Kontroll og behandling av nærsynthet er det kun noen få optikere i Norge som jobber med, og Interoptik er kjeden som tilbyr linsen MiSight i flest butikker. Disse kontaktlinsene lanseres først for alle optikere neste høst. Hele 23 Interoptik-butikker tilbyr MiSight akkurat nå.