Interoptik har som mål å utvikle verdens beste øyepleie, og vi investerer hele tiden i ny teknologi og faglig utvikling av våre ansatte. Slik kan vi tilby deg den mest avanserte øyeundersøkelsen som finnes.

Alle våre butikker har optomap, et avansert digitalt kamera som tar et scan av netthinnen din. En utvidet synsundersøkelse med optomap gør det mulig å avdekke tegn på øyesykdommer på en sikrere måte, da vi kan avdekke fire ganger mer av netthinnen enn med tradisjonelle instrumenter. Helt fantastisk, synes vi!

Optomap er til stor hjelp for å avdekke øyesykdommer, men visste du at netthinnen i mange tilfeller kan avsløre tegn på sykdommer som ikke bare gjelder øynene?

Et optomap-scan kan avsløre faresignaler som:

  • Grønn stær
  • Grå stær
  • Forkalkning i øyebunnen (makula degenerasjon)
  • Diabetes
  • Rift eller hull i netthinnen - risiko for netthinneavløsning
  • Tegn som kan indikere hjerte- og karsykdommer

Undersøkelsen er rask og komfortabel, og er helt ufarlig da instrumentet ikke er i kontakt med øynene. Den krever ikke bruk av øyedråper, og du kan kjøre bil med en gang etter undersøkelsen. 

Hvordan bruker vi et optomap-scan?

For mange år siden startet alle Interoptikere med utvidet synsundersøkelse med digitalt bilde av netthinnen. Slik skulle vi lagre bildene og sammenligne eventuelle endringer over tid. Men disse tradisjonelle netthinnekameraene viser kun den sentrale delen av netthinnen. For å kunne tilby deg verdens beste øyepleie, valgte vi å investere i et optomap-kamera i alle våre butikker. Øyet er tross alt kroppens fineste instrument og fortjener å bli undersøket med et instrument som er nesten like fint!

Vi håper alltid at det vises en hel og frisk netthinne i våre scan som kan lagres og sammenlignes med andre optomap-scan som tas i fremtiden. Slik kan din personlige optiker følge med på utviklingen av synet og øyehelsen din gjennom hele livet. Eventuelle tilstander som oppdages i et optomap-scan kan danne grunnlaget for direkte henvisning til øyelege.

 

Bildet viser en netthinne. Området innenfor den stiplede sirkelen er det som vises i et tradisjonelt netthinnekamera. Et optomap-scan avdekker fire ganger mer og viser nesten hele netthinnen i ett bilde.

Jevnlig synsundersøkelse med optomap kan ha alt å si for synet ditt. Å gå til optikeren bør være like viktig som å gå til tannlegen - synet er tross alt en av de aller viktigste sansene dine.

Du kan også bestille en utvidet synsundersøkelse med optomap via telefon. Finn kontaktinformasjon til din personlige optiker her: