Trender

I snitt skifter nordmenn briller hvert 4. år! Brilletrenden beveger seg litt saktere enn i klesindustrien. Det vil si at du hele tiden vil finne flere stiler tilgjengelig i butikken. Brillene denne sesongen finnes i alle fasonger og farger slik at du lett finner en som fremhever din personlige stil. Den runde brillen er den mest dominerende. Cat-eye og de klassiske formene pilot og kantet er også trendy brillefasonger i høst. Er du mer vågal, kan du velge arkitektoniske former som sekskantet eller butterfly oversized modeller.

Rund brille fra Celine

Høstens nøkkelord er stillhet og fargebildet går mye ton i ton, med variasjoner av lyse nyanser. Fargene er satt sammen for å skape ro med duse overganger mellom lyst og mørkt. Fargeskalaen strekker seg fra varme farger som rustrød, okergul og oransje til kalde toner i blått og grønt.

Motehusene beholder sin egen identitet gjennom alle sine kolleksjoner, henter fram tidligere design og gjenskaper den i ny drakt. Det er dette mote handler om: plukk opp gamle favoritter og sett de sammen slik at din personlige stil fremheves.

 

Blending av lav sol kan være farlig i trafikken

2015-10-14

Du har sikkert merket at nå står solen lavere på himmelen og at du lettere blir blendet av den. Som sjåfør kan du oppleve at den plutselig treffer deg rett i øynene. Da kan det bli vanskelig å se både veien og medtrafikanter. Jo eldre du blir, jo mer blendet blir du av både sol og møtende lykter.

Flere innlegg på Optikkbloggen